БібліотекаНовини

НОВА ГЕНЕРАЦІЯ ЖІНОК ЗМІНИТЬ ОБЛИЧЧЯ УКРАЇНИ

img_20161014_170814

 

img_20161014_163555Переконана, що світ до кращого, особливо Україну, може змінити гармонійний тандем чоловіка і жінки. Проте історичні та ідеологічні пережитки радянського часу відкинули жінку на маргінес політичного життя, відвівши їй, із незрозумілих причин, другорядні ролі у суспільстві. Лише впевненість в собі і цілеспрямованість, глибокі знання, життєва мудрість та готовність конкурувати з найсильнішими можуть дозволити жінці посісти власне «місце під сонцем» і впливати на важливі процеси в країні.
Упродовж 14-16 жовтня розпочала свою роботу в серії семінарів-тренінгів у рамках гендерного проекту за підтримки The United Nations Democracy Fond (UNDEF). В Україні ця програма працює завдяки Жіночому консорціуму України. Проект складається з чотирьох модулів і передбачає навчання упродовж найближчих півтори року у різних містах України. За результатами навчання окремі учасниці отримають право на безкоштовне стажування в уряді, адміністрації президента та Верховній Раді України.14720414_1258394757581936_2259893214391148406_n-1
Для участі у цьому проекті учасниці з Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей пройшли достатньо жорсткий відбір. Найкращі дівчата західного регіону – понад 30 учасниць – отримали змогу безкоштовно навчатися у найкращих тренерів з виборчих технологій,виборчого права, комунікацій та політичної психології.
Тренінг проходив на туристичній базі «Гірська казка» в с. Підзахаричі в Карпатах. Під час першого модулю ознайомилися з принципами навчальної програми «Політичне Українське Лобі Жінок».

img_4443Атмосфера тренінгу нагадувала живий вулик, в якому три дні бурлило життя, де дівчата обмінювалися досвідом, знаннями, набували нових практичних навичок, сперечалися, дискутували.
Ми працювали в групах, моделювали і аналізували разом різні ситуації, оцінювали себе з боку, творили, критикували, готували власні політичні промови, вчилися застосовувати принципи волонтерської діяльності до виборчих кампаній, деколи діяли в досить екстремальних психологічних та часових умовах.
Модуль «Вибори та виборча кампанія» ознайомив слухачок з принципами виборчого права, особливостями міжнародного та вітчизняного законодавства, виборчими системами та правилами гендерного квотування. Нас навчали планувати власну виборчу кампанію, створювати цільові групи, правильно організовувати виборчий фандрейзинг. Йдеться про комплексний підхід до політичної освіти жіноцтва, якої так бракує у силу різних обставин – віку, стереотипів, фінансових можливостей, чоловічого img_20161015_152253домінування, «закону джунглів».
Символічним стало те, що початок тренінгу було закладено на одній з карпатських вершин на перевалі Німчич. Політика – це також серія вершин, або ж довгий і складний гребінь, до якого не просто треба дійти, але, головніше – треба втриматися і розвиватися, не втративши себе і власні життєві принципи.
Марія Мандрик-Мельничук, доктор історичних наук, доцент БДФЕУ (Буковинського державного фінансово-економічного університету), учасниця Школи ПУЛ

 

Related posts

Рибний скандал навколо тарноруди!!

admin

Списки реабілітованих жертв Сталінського терору з Тарноруди

admin

Список людей що загинули в боях за Тарноруду

admin

Leave a Comment